Provedite aktivan odmor na biciklu

Bavljenje sportom je hvalevrijedna i veoma zdrava životna navika koja utječe kako na fizičko, tako i na psihičko zdravlje. Ako vam je biciklizam jedan od najdražih sportova, zasigurno želite imati mogućnost svoj bicikl ponijeti i na odmor. Ipak, ovisno o tome o kakvom modelu se radi, ali i o tome kakav automobil imate, to može biti nemoguće bez dodatnih nosača koje možete montirati na automobil.

Zupčasti remen je vrlo bitan dio automobila

https://www.silux.ba Automobili su sastavljeni od brojnih dijelova, a pravilno funkcioniranje svih tih dijelova zajedno omogućava kvalitetan rad automobila. Neke od tih dijelova možemo vidjeti, no puno je veći broj onih malih dijelova koji su sakriveni duboko u unutrašnjosti automobila. Za neke možda niste nikad ni čuli, ili ćete čuti tek kada vam se pokvare i auto mehaničar vas obavijesti da je potrebna zamjena. Jedan od takvih rezervnih dijelova za auto je i zupčasti remen. Mnogi ne znaju puno o njemu, ali znaju da će kad tad biti potrebna njegova zamjena.

Akumulatori – glavni pokretači svih automobila

Zimski dani koji se bliže često su opasni za akumulatore jer temperature ispod ništice mogu uzrokovati probleme pri njegovom radu. Obratite pozornost na akumulator jer je on glavni element pouzdanog pokretanja i signalizacije cijelog vozila, a u današnjem tekstu saznajte po čemu se razlikuju akumulatori, te kako odabrati pravi. Najgora noćna mora svakog vozača je jutarnja borba sa paljenjem automobila na zimskim minus temperaturama.

Ljepši interijer uz navlake za auto

Nema ništa ljepše od sjaja, čistoće i mirisa novog automobila. Ipak, vremena su takva da se sve češće kupuju rabljeni automobili, ili se novi koriste desetljećima, pa se njihov sjaj vremenom i korištenjem sve više i više smanjuje. Pohabana i prljava tkanina na sjedalima može biti pogotovo frustrirajuća, iz više razloga. Iako se sama sjedala mogu očistiti, neke mrlje jednostavno je nemoguće ukloniti, a izblijedjela i istrošena tkanina automobilu mogu dati samo još stariji i neuredniji izgled. Dobro rješenje za ove probleme su navlake za auto, koje će unutrašnjosti pružiti nov, čist i uredan izgled, a s druge strane također…

Tepisi za auto

Zašto vam trebaju tepisi za auto?

Kao što vjerojatno već znate, tepisi za auto su vrlo učinkovita zaštita površine, odnosno podnožja vašeg vozila. Oni su idealan pokrivač koji podnu površinu automobila štiti od prašine, snijega, blata i ostalih nečistoća koje unosite u automobil na vašim cipelama, a koje ni u kom slučaju nisu dobrodošle unutar vozila.

Vozite sigurnije uz kvalitetnije žarulje

Svi oni koji jako puno vremena provode u automobilu vjerojatno su se u određenim trenutcima našli u nekim opasnijim situacijama. Za te situacije mogu biti sami odgovorni, a mogu biti odgovorni i drugi vozači. Stoga je potrebno poduzeti određene korake kako biste bili sigurniji pri vožnji. Pod time se podrazumijeva vezanje pojaseva, dobro očišćeni prozor za bolju vidljivost i i sl. No, vrlo je bitno i da imate kvalitetne žarulje na automobilu. Postoje razne vrste, no LED žarulje se sve više ističu kao najprikladnije. Primjerice, vjerojatno se ste već dosad čuli za H4 LED žarulje ili neke slične.

Čelične felge

Čelične felge za vaš automobil

Osobni automobili dio su našeg svakodnevnog života. Htjeli mi to ili ne, moramo se nekoliko puta dnevno voziti do prigodnih destinacija: posao, škola, fakultet, grad, kuća. Ono što je bitno kod automobila, osim da bude siguran, jest da bude odraz osobe koja ga vozi. Jasno je da nećete kupiti auto koji vam se ne sviđa te da nećete biti uredni ako imate auto koji vam nije privlačan.

Iznajmljivanje kombija

Iznajmljivanje kombija dobra opcija za putovanja?

U današnje moderno doba putovanja su postala stalni faktor u našim životima, bilo da je riječ o poslovnim putovanjima ili privatnim. Obitelji imaju sve veći broj članova, sve je više prtljage i često se organiziraju zajednička putovanja u grupama. Vrlo jednostavno rješenje za ovako zahtjevnije mnogobrojne korisnike je suradnja sa tvrtkom za iznajmljivanje kombija.

Auto dijelovi

Načini kupnje auto dijelova

Posjedujete li automobil, vjerojatno ste svjesni činjenice da ćete u jednom trenutku morati potražiti određene auto dijelove, uglavnom kada vam se automobil pokvari. To za vas može napraviti i mehaničar kojemu ste odvezli automobil na popravak, ali možete ih pronaći i sami te u tom slučaju vrlo vjerojatno i nešto uštedjeti.

Motorna ulja – ključ pravilnog rada svakog automobila

Danas kada spomenemo pravilan rad automobila, prvenstveno mislimo na rad motora, gdje različita motorna ulja igraju zaista ogromnu ulogu. Međutim, postoji mnogo više od jednostavnih koraka za promjenu motornog ulja i upisivanje na koliko kilometara smo to uradili. Ono što nas ne uče u autoškoli, ali ni što sa 100% sigurnošću ne možemo tvrditi jeste koje je zapravo najbolje ulje za motor i koje ulje trebamo mi koristiti. Danas ćemo samo ogrebati površinu ove priče.